Świąteczne warsztaty kulinarne uczniów klasy 3 a
Święta Bożego Narodzenia to najbardziej magiczne i rodzinne święta w roku. Żeby lepiej się do nich przygotować i poczuć ich magię uczniowie klasy 3 a wybrali się 16 grudnia do „Cook’n’Talk Akademia Kulinarna Radom” na warsztaty kulinarne, podczas których poznali jak przygotowuje się tradycyjne potrawy wigilijne. Podzieleni na dwie grupy ugniatali ciasto piernikowe, formowali pierniczki, a po upieczeniu dekorowali je, obierali i kroili warzywa na sałatkę jarzynową, a także lepili pierogi. Zapach pieczonych pierniczków roznosił się po całej kuchni. Wszyscy uczniowie z wielkim zaangażowaniem uczestniczyli w przygotowaniu potraw doskonale się przy tym bawiąc. Po skończonej pracy i uporządkowaniu stanowisk, przyszedł czas na wspólną degustację. Oczywiście wszystkie pyszności, które przygotowaliśmy znalazły się na naszym stole. Najsmaczniejsze okazały się pierożki, które znikały w szybkim tempie. Teraz już wiemy jakie są potrawy wigilijne i jak je przygotować. Mamy i babcie będą z nas miały pociechę w kuchni. Życzymy wszystkim ciepłych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia, mnóstwa prezentów pod choinką oraz wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym Roku 2025.